Een beginnersgids voor een stedentrip naar Londen

Een beginnersgids voor een stedentrip naar Londen

Londen is met miljoenen inwoners de meest dichtbevolkte stad in het Verenigd Koninkrijk. Met een breed scala aan mensen en culturen, is het een land waar meer dan 300 talen worden gesproken. Best een cijfer, toch! Het Verenigd Koninkrijk heeft veel te bieden, maar vooral een stedentrip Londen is zeker de moeite waard!

Op doorreis naar Schotland

Londen kan gecombineerd worden met een bezoek aan vele andere steden, maar wat dacht je ervan om de stad te ontdekken tijdens een doorreis naar Schotland? Schotland bevindt zich ten noorden van het Verenigd Koninkrijk, waardoor Londen dus de ideale stad is om via een tussenstop te verkennen. Veel mensen maken een rondreis Schotland vanwege de prachtige natuur die er te vinden is.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Londen ?

Er is veel dat je kunt doen tijdens jouw bezoek aan deze prachtige stad. Hieronder een opsomming van de bezienswaardigheden in Londen  die je zeker niet mag missen:

British Library

Als je het hebt over attracties en bezienswaardigheden in Londen, is het absoluut niet de bedoeling dat de British Library uit de lijst wordt gemist. Het bezit veel schatten die het ontdekken waard zijn. Je vindt er onder andere partituren van Mozart, originele en handgeschreven teksten van de Beatles, aantekeningen van Janes Austen en nog veel meer.

Petrie Museum of Egyptian Archaeology

Het Petrie Museum voor Egyptische Archeologie bevindt zich op het terrein van de University College London. Als je interesse hebt in Egyptische cultuur, dan is het zeker een plaats dat je moet bezoeken.

Wisley Gardens

Deze tuinen mag je absoluut niet missen. Er bevindt zich een oud huis in tudorstijl met intrigerende gemanicuurde gazons en waterhozen die allemaal afdalen in een prachtige visrijke vijver. De tuin staat vol met zeldzame soorten planten en bomen die je misschien nog nooit eerder hebt gezien. Je zult bomen vinden met oranje schors en robijnrode bladeren. Je krijgt er ook een rijke verzameling met roze, felblauwe en paarse planten te zien. Misschien heb je er het gevoel dat ze bewust gekleurd zijn of dat ze kunstmatig zijn, net als een sprookjesachtige verbeelding. Het zijn echter allemaal echte bloemen en planten die je er ziet. Wil je de benaming ervan weten? Dan moet je de kleine labels rond de voet van de planten bekijken om hun identiteit te controleren.

De Tower of London

Ondanks de uitputtende drukte en de lange trappen is de Tower of Londen één van de mooiste historische attracties in Groot-Brittannië. Het gebouw van de toren heeft ongeveer 900 jaar geschiedenis. Wat de bastions en de kantelen betreft, bezitten ze een reeks displays over het leven van Britse monarchen en de dood van verraders. Het is absoluut een leuke plek waar je je hele dag kunt doorbrengen.

London Zoo

De dierentuin van Londen ofwel The London Zoo werd in 1847 voor het publiek geopend en beslaat ongeveer 36 hectare grond. Het is een thuis voor meer dan 760 diersoorten, inclusief de met uitsterven bedreigde diersoorten. Er gaan regelmatig evenementen en activiteiten door, waaronder voedselsessies en gesprekken met de verzorgers. Er zijn ook tal van cafés en picknickplaatsen gelegen. Ook biedt de dierentuin educatieve en ambachtelijke activiteiten.

London Eye

Als een belangrijk kenmerk van de skyline van Londen, laat de London Eye bezoekers een aantal van de beste uitzichten van de stad verkennen, vanuit één van de 32 capsules. Je kunt in ongeveer 30 minuten genieten van het uitzicht op meer dan 55 beroemde bezienswaardigheden van Londen.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten in Londen

Er zijn nog zoveel andere plaatsen te bezichtigen in Londen, maar de lijst is zo lang dat het onmogelijk is om ze allemaal op te sommen. Londen, dat het hart van Engeland is, wordt perfect omringd door vele prachtige bestemmingen die je gemakkelijk kunt bereiken met verschillende vervoersmiddelen. Uiteraard is de stad ook perfect gelegen voor uw doorreis naar Schotland, als je er een rondreis gaat maken. Londen is zeker een geweldige plek voor een gezellig uitje.

Meer informatie over Londen en over rondreizen door Groot Brittannië kun je vinden op www.goedkoperondreis.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *