Praktische zaken voor jouw citytrip in Londen

Ga je binnenkort naar Londen voor een korte citytrip? Dan is het goed om je alvast een beetje voor te bereiden op je reis. De praktische zaken in dit artikel helpen je hier een handje bij. Alle praktische informatie op deze pagina is interessant voor het organiseren van jouw citytrip in Londen. Zo is het onder andere handig om vooraf een creditcard online aan te vragen, zo kom je nooit voor verassingen te staan in Londen.

Reizen naar Londen

Er zijn diverse manieren om naar Londen te reizen. Ten eerste kun je ervoor kiezen met het vliegtuig naar Londen te gaan. Je vertrekt vanuit Schiphol, Eindhoven of eventueel Groningen naar een van de vliegvelden in de directe omgeving van de stad. Dit is de snelste manier om naar Londen te reizen. Echter, je kunt er ook voor kiezen met de bus te reizen, de trein te pakken naar Londen of zelfs de boot te nemen naar de bruisende stad. In deze gevallen ben je wat langer onderweg, maar ben je in sommige gevallen wel beduidend goedkoper uit.

Overnachten in Londen

De meeste mensen die in Londen verblijven, overnachten in een van de vele hotels in de stad. Er zijn tweesterrenhotels in Londen, maar je vindt ook driesterrenhotels, viersterrenhotels en vijfsterrenhotels in de stad.

Wij raden je aan de locatie van jouw hotel goed te controleren. Zeker als je alle bezienswaardigheden in Londen vanuit je hotel snel en gemakkelijk wil bezoeken, is het verstandig in het centrum van Londen te slapen. Vind je het belangrijker dat de prijs van je hotelkamer niet te hoog is? Dan slaap je net buiten het centrum. In dit geval ben je langer onderweg naar de diverse bezienswaardigheden in Londen, maar ben je wel veel goedkoper uit.

Betalen in Londen

In Groot-Brittannië betaal je niet met de euro, maar met het Britse pond. Je kunt de actuele wisselkoers van het Britse pond en de euro eenvoudig en snel online opzoeken. Wil je geld pinnen in Londen, dan kun je dit gewoon met je eigen bankpas of met je creditcard doen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *